Pazartesi, Mayıs 6, 2024

Litvanya Restorasyon Günü’nün 106. Yılı Kutlandı

spot_img

Litvanya Restorasyon Günü’nün 106. yıl dönümü nedeniyle Ankara’da bir resepsiyon düzenlendi. Hilton Otel’deki organizasyonun ev sahipliğini Litvanya’nın Ankara Büyükelçisi Ricardas Degutis yaparken, resepsiyona Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, Ankara’da görev yapan yabancı misyon temsilcileri ve seçkin bir davetli grubu katıldı.
Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay, gecede yaptığı konuşmada, Türkiye ile Litvanya’nın son derece dostane ilişkileri olduğuna ve bunun daha da güçlendirilebileceğine işaret ederek, geçen yıl ziyaret ettiği Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta yaptığı kapsamlı görüşmelerde, taraflar arasındaki işbirliğinin geliştirilme potansiyelinin teyit edildiğini söyledi.
Türkiye ile Litvanya tarihinde Cumhuriyet sistemine geçişin birbirine yakın zamanlarda gerçekleştiğini vurgulayan Litvanya Büyükelçisi Ricardas Degutis, Türkiye’nin 100’üncü yıl dönümünüde kutladı. Büyükelçi Degutis, iki ay önce İstanbul’daki Osmanlı arşivlerinde Türkiye-Litvanya diplomatik ilişkileriyle ilgili sergi açtıklarını hatırlatarak, serginin iki ülkenin ortak mirası ile ikili ilişkilerinin gelişimini yansıttığını sözlerine ekledi.

Benzer Haberler

spot_img
spot_imgspot_img