Pazartesi, Mayıs 6, 2024

Hindistan’dan Renkli Kutlama

spot_img

Hindistan’ın bağımsızlığının 75. yılı, Ankara Hilton Otel’de düzenlenen resepsiyonla kutlandı. Hindistan’ın Ankara Büyükelçisi Virander Paul’ün ev sahipliği yaptığı geceye Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar, Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Mehmet Galip Ensarioğlu ve Hindistan’da düzenlenecek Miss World Güzellik Yarışması’nda Türkiye’yi temsil edecek 2022 Miss Turkey World güzeli Nursena Say ile birlikte seçkin bir davetli grubu katıldı.

Gecede bir konuşma yapan Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar, iki ülke arasında en eski diplomatik temasların 1481 yıllarında başladığını ifade ederek, halklar arasındaki bağların ise çok daha öncesine dayandığını belirtti. Akçapar, son yıllarda iki ülke arasında takdire şayan bir yardımlaşmaya tanık olunduğunu da sözlerine ekledi.

Hindistan Büyükelçisi Virander Paul de, ülkesinin dünyanın en hızlı büyüyen ekonomileri arasında yer aldığını belirterek, Hindistan’ın uluslararası toplumun sorumlu bir üyesi olarak varlığını sürdürdüğünü belirtti. Konuşmaların ardından, organizasyona katılan protokol üyeleri milli gün pastasını hep birlikte kesti. Gecede Hobi Sanat Merkezi ve Bilge Opal Dans Topluluğu dansçılarının sergilediği Bollywood dans performansı katılımcıların büyük beğenisini kazandı.

Benzer Haberler

spot_img
spot_imgspot_img