Salı, Mayıs 7, 2024

Rolex Saatlerin Bakımı Nasıl Yapılıyor

spot_img

Bitter, dünyanın en güçlü saat markalarından biri olan Rolex’in teknik servisine girerek, adeta zenginliğin simgesi haline gelmiş bu özel markanın tamir ve bakım sürecini sizler için araştırdı. Türk saat sektörünün öncülerinden olan ve 35 yıllık bir geçmişe sahip Uğur Saat’in Maidan’daki Rolex Teknik Servisi’ne, markanın İsviçre’de bulunan merkezinden alınan özel izinle girdik. Bu özel servis, benzersiz bir ustalık ve mükemmel hizmet anlayışıyla ön plana çıkıyor.
Rolex’in teknik servisinde kullanılan teknik cihazlar ve yedek parçalar, sizlerin de tahmin edebileceği gibi İsviçre’deki Rolex fabrikasından temin ediliyor. Rolex teknisyenleri, düzenli olarak yüz yüze ve online eğitimlere katılarak bilgi ve becerilerini güncel tutup, eşsiz değerdeki Rolex saatlere en iyi bakım ve onarım hizmetini sağlamak için her zaman hazır bulunuyor.
Rolex’in mükemmeliyetçilik anlayışıyla tam bir uyum içerisinde çalışan Uğur Saat’in teknik servis personeli, sadece bir saat servisi olmanın ötesine geçerek, müşterilerine Rolex’in dünya standartlarındaki mükemmellik anlayışını sunuyor. Bu özel alanda, saatler sadece bir zaman göstergesi değil, aynı zamanda bir sanat eseri olarak ele alınıyor.
2009 yılından beri Rolex Teknik Servis hizmeti veren Uğur Saat 2020 yılında Servis Merkezini Maidan’a taşıyarak bir bileziğin uzunluğunun ayarlanması veya saatin dış yüzeyinin yeniden cilalanması gibi müdahalelerden, mekanizmanın, kasanın ve bileziğin tamamen elden geçirilmesini içeren geniş bir hizmet yelpazesi sunuyor. Serviste verilen hizmetler, uluslararası iki yıllık garanti kapsamında bulunuyor.
Teknik servisle ilgili Bitter izleyicilerine bilgi veren Uğur Saat Genel Koordinatörü Aslıhan Bezcier, Rolex satış sonrası hizmet merkezinin Uğur Saat tarihinde bir kilometre taşı olduğunu belirterek, servislerinin müşterilere üstün bir hizmet sunma ve Rolex’in sürekli mükemmellik arayışının temelini oluşturma misyonunu sürdürdüğünü dile getirdi. Bezcier, Rolex kalitesini nesiller boyunca yaşatabilmek adına, saatlerin 7/8 yılda bir, bakım için servise bırakılması gerektiği bilgisini verdi. Aslıhan Bezcier, saatlerde hiçbir sorun görünmese dahi nem ve sıcaklık nedeniyle mekanizmanın içindeki özel yağların zaman içerisinde işlevsizleşebileceği gibi, saati dış etkenlerden koruyan ve su almasını engelleyen contaların da işlevini yitirebileceğini vurguladı. Bezcier, saatlerde oluşabilecek daha büyük sorunlardan korumak adına rutin bakımların ihmal edilmemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Benzer Haberler

spot_img
spot_imgspot_img