Pazartesi, Mayıs 6, 2024

ABD Büyükelçiliği Konutunda Anlamlı Buluşma!

spot_img


Başkanlığını Şahika Yığman’nın yürüttüğü Türk-Amerikan ve Uluslararası Kadınları Kültür ve Yardım Derneği, yeni dönem açılışı nedeniyle Amerika Büyükelçiliği Konutu’nda bir davet düzenledi. Derneğin Onursal Başkan’ı olan, Amerika’nın Ankara Büyükelçisi Jeff Flake’in eşi Cherly Flake’in ev sahipliğinde gerçekleşen davete, seçkin bir davetli grubu katıldı.

Dernek Başkanı Şahika Yığman, etkinlikte yaptığı konuşmada Ankara’daki devlet üniversitelerinde okuyan başarılı kız öğrencilere, öğrenim süreleri boyunca karşılıksız burs desteği sağladıklarını ifade ederek, 73 yıllık köklü bir geçmişe sahip derneklerinin 50 kız öğrenciye burs verdiğini, yapılacak bağışlarla bu sayıyı arttırmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Daha sonra kürsüye gelen ABD Sefiresi Cherly Flake, Türk-Amerikan ve Uluslararası Kadınları Kültür ve Yardım Derneği üyelerini evinde ağırlamaktan dolayı memnuniyetini dile getirdi. Flake, derneğin öğrencilere burs imkanı tanıması nedeniyle de heyecan duyduğunu ve çalışmaları taktirle karşıladığını ifade etti.

Konuşmaların ardından Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık Okulu’nda eğitim gören genç müzisyen kardeşler Belit ve Kuzey Çiftçi mini bir konser verdi. Çiftçi kardeşlerin performansını beğeniyle dinleyen katılımcılar, daha sonra coffe break bölümüne geçerek sohbet ettiler.

Benzer Haberler

spot_img
spot_imgspot_img