Salı, Mayıs 7, 2024

Bosna Hersek’te Sağlık Turizmi Temalı Konferans

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da, Türkiye’de tıp eğitimini almış Boşnak kökenli Dr.Erna Topaloviç ve kendisini tıp eğitimi almaya teşvik eden amcası Dr.Sabahudin Topaloviç moderatörlüğünde Sağlık Turizmi temalı bir konferans gerçekleştirildi. IUS’da gerçekleşen toplantıda Dr.Erna Topaloviç konuşmasının ilk bölümünde sağlık turizmi hakkında bilgi verdi ve “Dünya nüfusunudaki artış, küreselleşme, nispeten çeşitli ülkelerde sağlık maliyetlerinin daha yüksek olması; yine hastaların daha ekonomik ve kaliteli hizmet veren ülkelerde tedavilerini yaptırmak istemesi gibi sebeplerle sağlık turizmi sektörünün oluşmasına neden olduğunu söyledi. Boşnak kökenli olan Topaloviç; “Türkiye’nin sağlık turizmi konusunda modern ve teknolojik altyapısı ve deneyimli doktor ve sağlık personeli sayesinde sağlık turizminde daha iyi yerlere geleceğine inandığını söyledi ve sözlerine şu şekilde devam etti; “Türkiye’de eğitim almış bir doktor olarak, bu alanda edindiğim bilgi ve tecrübelerim ile Türkiye’deki doktor ve sağlık kurumlarındaki paydaşlarımla her zaman çalışmaya ve yardımcı olmaya hazırım” dedi. Dr.Erna Topaloviç Türkiye’de çeşitli hastanelerde sağlık turizmi konusunda koordinatör ve hekim olarak görev aldı. Türkçe dahil 5 yabancı dil bilen Topaloviç konuşmasında fazla yabancı dil bilmenin kendisi için çok önemli bir avantaj olduğunu belirtti. Diğer taraftan YTB bünyesinde yabancı öğrencilere ilk yardım eğitimi vermekte olan Topaloviç ülkemizde çok yönlü olarak doktorluk görevini yerine getirmektedir. Dr.Erna Topaloviç konuşmasının ikinci bölümünde cilt sağlığı konusunda konuşma yaptı, konuşmasında; “Cilt vücudumuzun en büyük organıdır ve doğal olarak cilt bariyeri tarafından korunmaktadır. Sağlıklı ve düzgün işleyen bir cilt bariyeri; su kaybına, çeşitli mikroorganizmaların, alerjenlerin, tahriş edici ajanların ve oksidatif stresin verdiği hasarlara ve radyasyona karşı önemli bir koruyucudur. Ancak ilerleyen yaş, stres durumları, alkol ve sigara gibi alışkanlıklar ve çevresel etkenler gibi faktörler ile cilt bariyeri fonksiyonunda aksamalar olabilir. Bu sebeple günlük olarak etkin bir cilt bakımı uygulamak önemlidir. Gerekli bakım uygulandığında cildin yenilenmesi ile elastikiyet ve pürüzsüzlüğü artırılabilir ve sonuç olarak cilt önemli ölçüde onarılabilir” dedi . Ayrıca kendi markasıyla çıkardığı ve konusunda oldukça tecrübeli doktoralı bir eczacı tarafından formüle edilen cilt bakım ürünlerinin de tanıtımını yaptı. Miracle Touch by Dr.Erna markasıyla sağlıklı bir cilt için hem oral uygulanan kolajen tablet hem de etkili bir cilt bakımısağlayan hyaluronik asit, E vitamini ve kolajen içeren özel formül yapısına sahip krem ürününün tanıtımını yaptı. Programın sonrasında Dr.Erna Topaloviç’e katılımlarından dolayı plaket verildi.

spot_img

MIRACLE TOUCH BY DR.ERNA COLLAGEN TABLET

Takviye edici gıda olarak tercihen yemeklerden sonra günde 2 tablet alınması tavsiye edilir ve bu şekilde günlük alınacak doz; Hidrolize Kolajen 1000 mg, C vitamini (L-askorbik asit) 100 mg, Resveratrol 150 mg, Biotin 1000 µg, Hyaluronik asit 100 mg, Çinko 5 mg’dır.

Dr.Erna Hidrolize Kolajen tablet, cilt, saç, ve tırnak için destekleyici gıda takviyesidir. Hidrolize kolajen, biotin, hyaluronik asit, C vitamini, resveratrol ve çinko içeren özel bir formülasyondur.
Kolajen vücuda birçok fayda sağlar. Kemikler ve eklemlerin esnek ve sağlam yapıya kavuşmasına yardımcı olur, cildin daha diri kalmasını sağlar, cildin daha sıkılaşmasına, kırışıklıkların azalmasına ve yaşlanma belirtilerinin önüne geçerek cilt sağlığına katkıda bulunur.
Biotin, saç, mukoza ve normal cildin korunmasına katkıda bulunur. C vitamini, cildin normal fonksiyonu için gerekli olan kolajen üretimine katkıda bulunur.
Resveratrol, cildin mevcut antioksidan savunmasını güçlendirmeye yardımcı olur. Cildin ihtiyacı olan oksijeni sağlamada katkı sağlar. Böylece cilt görünümünün yenilenme sürecini hızlandırmaya yardımcı olur.
Hyaluronik asit, cildin nemli kalmasına yardımcı olur ve kırışıklığı önlemede destekleyicidir.
Çinko, saç, tırnak ve cildin korunmasına katkıda bulunur.

MIRACLE TOUCH BY DR.ERNA REJUVENATING CREAM


Miracle Touch by Dr.Erna Cream temel olarak Hyaluronik asit, Kolajen ve E vitamini kombinasyonu ile güçlü bir formulasyona sahiptir ve kırışıklıklarda azalma, nemde ve elastikiyette artış sağlar. İçeriğinde etkinliğini güçlendirici olarak ayrıca Aloe vera, Green Tea extract ve D-pantenol de içerir.
Miracle Touch by Dr.Erna Cream’in sahip olduğu özel ve etkili formül ile cildiniz gençleşmiş, sıkılaşmış, daha elastik ve yumuşak hisseder.
Hyaluronik Asit vücudumuzda birçok hücrede bulunan bir mukopolisakkarittir.  Hücre temelinin çok önemli bir parçasıdır ve hücre yapısını korumak, cildinizi pürüzsüz ve dolgun tutmak, yaraları ve iyileşmeyi düzenlemek, cildinizin çevre hasarına karşı savunmasını korumakla sorumludur. Yaşlandıkça, vücutta hyaluronik asit azalır ve cilt kuruluğa, tahrişe ve kırışıklıklara eğilimli hale gelir.
Miracle Touch by Dr.Erna Cream kendi ağırlığından 1000 kat daha fazla su tutabilen; hyaluranik asit ile doyurulmuştur. Cildinizdeki ana su rezervleri yenileyerek yoğun bir şekilde nemlendirir ve cilde maksimum elastikiyet kazandırır. Daha yumuşak, daha dayanıklı ve sıkı bir cilde sahip olmanızı sağlar. Böylece kuru ve gergin ciltte oluşabilecek kırışıklıkların büyük oranda önüne geçilir.
Kolajen ölü cilt hücreleri ile yer değiştirerek, cildimizin güçlü ve elastik olmasına yardım eder. Vücudumuzun kolajen üretimi doğal olarak yaş aldıkça yavaşlamaya başlar. Kırışıklık ve sarkma gibi yaşlanma işaretleri için dejenerasyon prosesi zamanla meydana gelir. Kolajen dermis katmanın en önemli bileşenidir ve klinik olarak görülmüştür ki yeni kolajen oluşumu kırışıkların gelişimini azaltır ve arttırılmış kolajen zarar görmüş elastik dokuları onarır.
Vitamin E, küçük molekül ağırlığı sayesinde cilde nüfuz edebilme yeteneği sayesinde en önemli antioksidandır. Vitamin E serbest radikallerin konsantrasyonunu azaltarak dokulardaki kolajen bozunmasını azaltır. Ayrıca vitamin E direkt ve dolaylı olarak cilt bakımına farklı mekanizmalarla yardım eder. Vitamin E deride oluşan çatlakları ve esnekliği azalan alanları direkt olarak etkiler. Vitamin E’nin alpha-tocopheryl acetate formu cilt hücrelerine direkt antioksidan olarak etki edecek şekilde nüfuz etmeleri nedeniyle, ürünümüzde bu formunda kullanılması tercih edilmiştir.

Benzer Haberler

spot_img
spot_imgspot_img