Salı, Mayıs 7, 2024

Lüksemburg Elçiliğinde Unutulmaz Gece

spot_img

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası keman sanatçısı Zeynep Erkan ve klasik müzik tutkunu Zeynep Ersavcı tarafından hayata geçirilen ‘Music Life Around Us’ projesi kapsamında, Lüksemburg Büyükelçiliği’nde bir klasik müzik dinletisi düzenlendi.

Lüksemburg’un Ankara Büyükelçisi Georges Faber ve eşi Barbara Faber’ın ev sahipliğinde gerçekleşen konsere, Ankara’da görev yapan büyükelçiler ve eşleri ile seçkin bir davetli grubu katıldı. Büyükelçi Faber, konuşmasında konsere ev sahipliği yapmaktan onur duyduğunu ifade ederek, etkinliğin düzenlenmesine katkıda bulunanlara teşekkür etti. 2015 yılında başlayan ‘Music Life Around Us’ projesinin başlangıcından bu yana 43 konser düzenlediklerini belirten Zeynep Ersavcı ise, projelerinin amacının konservatuar öğrencilerini ve genç Türk müzisyenlerini Ankara’daki yabancı misyonlarla bir araya getirip tanıtmak olduğunu vurguladı.

Konserde keman sanatçıları Deniz Dilan Gözoğlu ve Ezgi Ergin, viyolada Derya Dilay Akar ve çelloda Doğuş Ergin performans sergiledi. Genç yetenekler, Handle’ın 7 numaralı süiti ile birlikte Mozart ve Beethoven’in klasik bestelerini ustalıkla seslendirdi. Genç sanatçıların performansları, seyircilerin büyük beğenisini topladı.

Benzer Haberler

spot_img
spot_imgspot_img