Perşembe, Temmuz 4, 2024

Monako’nun Üzgün Prensesi Charlene

İngiliz Kraliyet Ailesi hakkında çok şey biliniyor. Onların dramları, skandalları ve kan davaları, tüm dünyada ilk sayfadan verilen bir paparazzi malzemesi... Ancak Fransız Rivierası'nda Grand Prix'si ve devasa zenginliği ile tanınan küçük bir mikro devlet olan Monako'da, daha az tanınmış ama aynı derecede ilginç bir kraliyet ailesi yaşıyor. Ve işte o ailenin fotoğraflarda hiç gülmediği ve üç kez kaçmaya çalıştığı düğününde, ağlayarak “evet” dediği için “üzgün prenses” lakaplı gelini, Charlene Lynette Wittstock...

spot_img

MONTE-CARLO, MONACO – SEPTEMBER 05: Her Serene Highness Princess Charlene of Monaco attends the 2015 Princess Grace Awards Gala With Presenting Sponsor Christian Dior Couture at Monaco Palace on September 5, 2015 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images for Princess Grace Foundation-USA)

Le prince Albert II de Monaco, la princesse Charlène lors du photocall du gala “Monte-Carlo Gala for Planetary Health” organisé par la Fondation Prince Albert II de Monaco le 24 septembre 2020. © Jean-Charles Vinaj / Pool Monaco / Bestimage Princess Charlene of Monaco, Prince Albert II of Monaco attends the Monte-Carlo Gala For Planetary Health on September 24, 2020 in Monte-Carlo, Monaco
MONACO, MONACO – JULY 26: Prince Albert II of Monaco and Princess Charlene of Monaco attend the 71th Monaco Red Cross Ball Gala on July 26, 2019 in Monaco, Monaco. (Photo by Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images)

Prens III.Rainier ve Prenses Grace Kelly’nin oğlu Prens II.Albert tarafından yönetilen Monako Kraliyet Ailesi, dünyanın en zengin ailelerinden biri… Prens Albert’ın tahmini net kişisel serveti 1 milyar dolar.

Prensin, Monako Prensesi Charlene ile bugünlerde “mükemmel” gibi görünen, iki çocuklu bir evliliği var. Ancak bu noktaya gelmek kolay olmadı: Gayrimeşru çocuklar, aile anlaşmazlıkları ve “neredeyse kaçak” bir gelinin yer aldığı ilginç bir yolculuktu.

OLİMPİK YÜZÜCÜLÜKTEN PRENSESLİĞE

Prenses Charlene, 11 yaşında Güney Afrika’ya taşınmadan önce Rodezya’da (Zimbabve) doğdu. Annesi eski bir dalgıç ve yüzme koçu olan Charlene, kısa süre içinde yüzmede oldukça başarılı oldu. 1998 ve 2002 Commonwealth Oyunları’nda Güney Afrika’yı temsil etti ve ikinci yarışmada gümüş madalya kazandı.

2000 yılında, Sidney Yaz Olimpiyatları’nda beşinci oldu. Aynı yıl Monako’da bir yüzme buluşmasında Monako Prensi II. Albert ile tanıştı. O sırada 22 yaşındaydı ve Prens kendisinden tam 20 yaş büyüktü.

ÇAPKIN PRENS

O zamanlar, Albert zaten ‘Playboy Prens’ olarak anılıyordu. Model Janice Dickinson ve aktris Catherine Oxenberg ile sevgili olduğu biliniyordu ve aynı zamanda Claudia Schiffer, Brooke Shields ve daha pek çok kadınla flört ettiği konuşuluyordu.

Hello Monaco’ya göre, ikili hemen bir uyum yakaladı. En önemlisi ortak bir spor kariyerleri vardı: Albert birçok spor branşıyla yakından ilgiliydi ve Monako için art arda beş kez Kış Olimpiyatları’nda yarış kızağında (bobsleigh) yarışmıştı.

Albert’ın Charlene’i Monako’ya taşınması için ikna etmesi altı yıl sürdü. 2005 yılında, Monako’nun Egemen Prensi (Sovereign Prince of Monaco) olarak babasının yerini aldı ve ertesi yıl Charlene ile Turin Kış Olimpiyatları’nda ilişkilerini halka duyurdu. Saray, 23 Haziran 2010’da nişanlandıklarını açıkladı.

RÜYA MI YOKSA KABUS MU?

Düğün kağıt üzerinde rüya gibiydi ancak o zaman basında çıkan haberlere göre, Charlene için daha çok bir kabus gibi görünüyordu. Temmuz ayında gerçekleşecek düğünlerinden önceki haftalarda Charlene’in üç kez Monako’dan kaçmaya çalıştığı dedikoduları yayıldı.

O zamanlar yerel basında Albert’in, Charlene ile birlikte olduğu sırada, gayrimeşru bir yasak aşk çocuğu olduğuna dair spekülasyonlar vardı.

Prensin zaten bilinen iki yasak aşk çocuğu daha vardı: Amerikalı Tamara Rotolo’dan 1992’de dünyaya gelen kızı Jazmin Grace ve Togolu hostes Nicole Coste’den olan oğlu 2003 doğumlu Alexandre Coste.

ÜÇ KEZ KAÇMAYA ÇALIŞTI

Mayıs 2011’de üçüncü bir çocuğun haberi patladığında, Charlene Paris’te gelinlik provasındaydı.

Fransız Le Journal du Dimanche gazetesine göre, Charlene’in Paris’in Güney Afrika büyükelçiliğine “sığındığı” bildirildi.

Aynı ay Monaco Grand Prix’si sırasında ikinci kez kaçma girişiminde bulunduğu ve pasaportuna Prens’in çevresi tarafından el konulduğu iddia edildi.

Üçüncü kaçış denemesi ise düğününden sadece iki gün önce oldu. Charlene, Güney Afrika’ya tek yönlü bir bilet rezervasyonu yapmış, Nice kentindeki havalimanına neredeyse varmıştı ancak yine yakalandı ve kalmaya ikna edildi. Le Journal du Dimanche gazetesi, gelin ve damat arasında bir anlaşmaya varıldığını yazdı ancak bunun ne olduğuna dair hiçbir bilgi verilmedi.

Bu anlaşma her ne ise, Charlene ve Albert’ın üç gün süren 100 milyon Avustralya Doları değerindeki düğünü gerçekleşti ancak herkes Prenses’in düğün günü ne kadar üzgün olduğuna odaklandı.

“AĞLAMA LÜTFEN AĞLAMA”

ABC’ye göre Charlene, “düğün töreni boyunca gözyaşları içindeydi” ve damat onu öpmeye çalışırken kendisini geri çekmişti.

The Guardian, Charlene’nin kraliyet şapelinden çıkıp bir mendille gözyaşlarını silerken, Prens Albert fısıldayarak “Ağlama, lütfen ağlama” dediğini yazdı.

Ayrıca çiftin düğün gecelerini ayrı otellerde geçirdiği ve Charlene’nin sıkı gözetim altında olduğu iddia edildi. Saray ise People dergisine yaptığı açıklamada “Hiçbiri doğru değil ve bu dedikoduların tamamen kıskançlıktan kaynaklandığını düşünüyoruz” dedi.

Albert’in babalık testini kabul ettiği haberlerine rağmen, üçüncü gayrimeşru çocuk resmi olarak onaylanmadı veya reddedilmedi.

Charlene, düğündeki gözyaşları nedeniyle medya tarafından ‘üzgün prenses’ olarak adlandırılmıştı. Güney Afrika dergisi Huisgenoot ile konuşurken, “İnsanlar hemen ‘Neden fotoğraflarda gülümsemiyor?’ diye soruyor. Bazen gülümsemek zordur. Arka planda neler olduğunu bilmiyorlar.” dedi.

ANNELİK KOLAY DEĞİL

Mayıs 2014’te Prenses Charlene ve Prens Albert bir bebek beklediklerini açıkladılar ve Ekim ayında Charlene’nin ikizlere hamile olduğu doğrulandı. Charlene, 10 Aralık 2014’te tahtın varisi olan Prenses Gabriella ve Veliaht Prens Jacques’i doğurdu. Albert’in daha büyük çocukları, evlilik dışı doğdukları için varis değildi.

Çocuklar, üzgün prensesin daha olumlu yanını ortaya çıkarırken, Charlene Fransız dergisi Point de Vue’ye anneliğin her zaman kolay olmadığını itiraf etti. Bir prenses için bile…

MONAKO HALKI TARAFINDAN PEK SEVİLMİYOR

Üzgün prensesin uğraşmak zorunda olduğu bir de Monako halkı var. Vanity Fair, Daily Beast’ten alıntı yaparak şunu yazdı: “Charlene, bir bilgisayar programcısı ve orta sınıf bir yüzme hocasının kızı olduğu için basit olarak görülüyor ve Monakolular tarafından sevilmiyor.”

Charlene de yerel halkla bağlantı kurmakta zorlandığını kabul etti. Tatler dergisine “Monako’ya geldiğimden beri sadece birkaç arkadaş edindim” dedi. Aynı şekilde Monako’nun jet seti de Monako Prensliğini yöneten Grimaldi Ailesi’nin ihtişamlı hayatıyla hiçbir ilgisi olmayan eski yüzücüyü hoş karşılamamıştı.

KRALİYET AİLESİ İLE DE ARASI KÖTÜ

Üzgün Prenses’in, Prens’in kız kardeşleri Stephanie ve Caroline ile de arası iyi değil. İddiaya göre, Caroline ve Charlene birbirine katlanamıyor.  El País, “Caroline ve Charlene’nin birbirlerine dayanamadıkları bir sır değil. Gizlemiyorlar” diye yazdı. Gazete, “Toplum içinde birlikte görüldükleri zamanları bir elinizin parmaklarıyla sayabilirsiniz. Biri resmi bir etkinliğe giderse, diğeri gitmemek için bir bahane bulur” diye ekledi.

SAÇLARINI KAZITTI

Tüm dünyanın ilgisini çeken sıra dışı prenses Charlene’i son günlerde medyaya taşıyan olay ise saçlarının yarısını kazıtarak bir etkinliğe katılması oldu. Yaklaşan Noel ve yeni yıl nedeniyle düzenlenen bir etkinliğe Monako Prensi Albert ve Prenses Charlene de davetliydi. 42 yaşındaki Prenses, bir prensesten çok bir rock yıldızına benzeyen yeni saç modeliyle herkesi şaşırttı.

Benzer Haberler

spot_img
spot_imgspot_img