Perşembe, Temmuz 4, 2024

İtalya’dan 73. Yıl Resepsiyonu

İtalya'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından, cumhuriyetin 73'üncü kuruluş yıl dönümü sebebiyle elçilik binasında "Cumhuriyet Bayramı/"Festa della Repubblica" resepsiyonu düzenlendi. İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Massimo Gaiani ev sahipliğinde gerçekleşen resepsiyona Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Ankara’da görev yapan yabancı misyon temsilcileri, askeri ataşeler, iş ve siyaset hayatından çok sayıda seçkin davetli katıldı.

spot_img

 

Ece Salıcı

Jeffrey M. Hovenier

Lucie Kafkaova – Pavel Kafka

Massimo Gaiani

Mehmet Arpacı, Özgür Baykut

Osman İrmiş

Ödül Onur Alpakan – Arkal Alpakan

Ruhsar Pekcan

Yoğun bir davetli katılımıyla gerçekleşen resepsiyonda iki ülke milli marşlarının söylenmesinin ardından, Büyükelçi Gaiani günün anlamına ve Türkiye-İtalya ilişkilerine değinen bir konuşma yaptı. Türkiye’de ilk kez İtalya Milli Günü’nü kutladığını belirten Büyükelçi, “İtalya’yı, Türkiye gibi misafirperver bir ülkede temsil etmekten gurur ve heyecan duyuyorum. İki ülkeyi birleştiren siyasi, ekonomik ve kültürel alanlardaki derin ve güçlü bağları her zaman bir adım daha ileri götürmek öncelikli hedefimizdir. Türkiye ve İtalya stratejik ortaklık bizim için önemlidir” dedi. Bakan Pekcan ise yaptığı konuşmada, Türkiye ve İtalya’nın ticari ve ekonomik temelde, mükemmel ilişkilere sahip olduğunu ifade etti.

 Her yıl İtalya Cumhuriyeti’nin kuruluş günü olan 2 Haziran’da kutlanan İtalyan Ulusal Günü (Festa della Repubblica) etkinliğinde müzik eşliğinde, İtalyan mutfağına özgü makarna, pizza ve galeto gibi birçok lezzetin tadına bakan davetliler unutulmaz bir gece geçirdi.

 

 

Benzer Haberler

spot_img
spot_imgspot_img